Corrie Mannee

Trainingsacteur School voor Communicatie

Wie ben ik

Mijn naam is Corrie Mannee. En behalve van mijn vak houd ik ontzettende van bakken. Ik bak koekjes, taarten, soesjes . . . je zegt het maar en ik kan het! Grote kans dat ik iets lekkers bij me heb als je mij in een training als acteur ontmoet.

Geweldig om te zien hoe mensen tijdens een training de stap maken van denken naar doen. Dat is waar ik een bijdrage aan mag doen. Gewoon door mezelf te zijn. Nou ja, weliswaar in een 'rol' maar uiteindelijk neem ik toch echt mezelf, met al mijn menselijke kanten mee. Want dat wil je tijdens het oefenen bereiken: dat een deelnemer ervaart hoe iemand op hem of haar reageert. Gaat dat lekker? Mooi! Kan het beter? Laten we onderzoeken hoe het anders kan.

Mijn grootste communicatieblunder

Mijn grootste communicatie-misser was toen ik mezelf maar liefst 2 x enthousiast aan dezelfde persoon voorstelde. Niet goed opgelet dus tijdens het handenschudden en namen uitwisselen. Toen ik even later wegging zei deze zelfde persoon: "Mag ik mijn eigen tas?" Had ik dus ook nog per ongeluk haar tas mee naar huis willen nemen. Vreselijk!

Maar 't is nooit te laat om sorry te zeggen, ook al is dat met rode konen.

code here