Peggy Stokkel

Trainer School voor Communicatie

Mijn naam is

Ik heet Peggy Stokkel en ik werk alweer de nodige jaren met mbo-ers. Na mijn opleiding Social Work heb ik een didactische aantekening gehaald waarmee ik een tijd voor de klas heb gestaan. Lesgeven, trainingen verzorgen en het coachen van jongeren loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ontzettend leuk dus dat ik via School voor Communicatie met deze doelgroep aan de slag mag! Naast mijn werk sta ik graag op een wakeboard, heerlijk om me helemaal vrij te voelen op het water.

Voor mij is het belangrijk dat jongeren zich gehoord en gezien voelen. En dat zij zich daardoor zekerder en steviger gaan voelen en gedragen. Dat is precies wat je in trainingen met mij kunt verwachten: een snufje zelfvertrouwen door middel van een flinke dosis zelfinzicht!

Mijn grootste communicatieblunder

Ken je dat? Dat aan de telefoon niet direct duidelijk is of je nou met een man of een vrouw te maken hebt? Door de naam of door de stem . . . nou dat dus! Maar het kwam ook door mijn zenuwen; ik wilde het graag heel erg netjes doen. Zeg ik dus ‘mijnheer’ tegen iemand die overduidelijk ‘mevrouw’ bleek te zijn. Mijn tip: niet al te ingewikkeld over doen, gewoon sorry zeggen en net zo correct blijven als daarvoor.

code here